Ben yıllardır astronomi ile ilgiliyim, bu sene bir teleskop edinip gökyüzünü gözlemlemeye karar verdim. Ancak farkettim ki teleskop satın almak için bile belli bir teknik bilgiye sahip olmak gerekmiş. Aylardır hem sizin hem de yabancı kaynaklı forumların altını üstüne getirdim. Bütün teleskop markalarını araştırdım ve geldiğim sonuç şu: Aslinda edinmek istediğim teleskop bir Celestron CPC 1100 StarBright XLT GPS Schmidt-Cassegrain 2800mm. Çünkü hem gezegen hem de derin uzay gözlemleri yapmak istiyorum ve fotoğraf çekmek istiyorum. Ancak yeni başladığım için ve bir taşınabilir teleskobum da olmasını istediğim için ilk teleskop olarak Orion StarMax 90mm TableTop Maksutov-Cassegrain'da karar kıldım. Büyük teleskobumu alıp gözlemler yapmaya başladıktan sonra bile kampa, yolculuğa giderken bu teleskobu yanımda götürerek keyif almaya devam edebileceğim gibi bir izlenim edindim. Çünkü 200 dolar civarındaki diğer teleskopların sahiplerinin bir çoğu büyük teleskop aldıklarında bu teleskopları tavan arasına attıklarını belirtiyor, ancak Orion 90mm sahipleri hala keyifler outdoorda kullandıklarını söylüyor.
Yine de 200-300 dolar arası portable teleskoplara baktığımda bir çok markanın bir çok yeni modeli olduğunu görüyorum ve araştırdıkça içinde kayboluyorum. Bu yüzden oldukça deneyimli üyelere sahip olan forumunuza da yaptığım tercihi danışmak istedim. Sizce Orion 90mm 200-300 dolar arası hem astrofotografi hem de gezegen-yıldız bulutları gözlemleri için iyi bir seçenek mi? yoksa aynı özelliklere ve fiyata sahip daha kaliteli teleskoplar var mı?
Çok teşekkür ederim.
Gökyüzünde görüşmek üzere