Yanlış hatırlamıyorsam 'mouse track-ball' ile yakınlaşma veya uzaklaşma yapılıyordu. Ama başka yazılımla karıştırıyor olabilirim. Ben zaten çoğunlukla PC yerine NB kullandığım için hiç bir zaman emin olamam.Semra Senem yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Ben Starry Night programını kullanıyorum çok da memnunum. Buna ek olarak Stellarium u da arada kullanıyorum. Sonra büyük bir iştahla Celestia yı indirdim ama sanıyorum benden kaynaklanan yapamadığım birşeyler var. Bunlardan biri select object diyorum sonra go to , cismi buluyor fakat tour guide den seçtiğimiz cisimler gibi büyütmüyor hatta hiç büyütmüyor. Ben nerde hata yapıyorum? Yardımcı olabilirseniz çok sevinicem gerçekten

Ama nokta (.) ile virgül (,) kullanarak parlaklık değeriyle ilgili bir şeyler olduğunu hatırlıyorum. O sırada yakınlaşıp uzaklaşıyor gibi bir şey oluyordu. Ayrıca G tuşuna ne kadar basarsanız seçtiğiniz cisme o kadar yaklaşıyorsunuz. Shift ok tuşları ile cisim çevresinde dönme hadisesi var bir de...
Son olarak 1'den 9'a kadar gezegenler, 0 ise güneş olsa gerek. Ama sadece seçmiş oluyorsunuz. Yörüngeleri açık ise çizgilerden seçildiğni anlıyor, G ile cisme uçuyorsunuz.
Kolay gelsin...