"W" harfini bilemem ama alfabemizde "Q" harfi olmalı.
Mükafat, kar, kazım, katip vb. kelimelerde "ka" hecesini "Q" harfiyle okumak gerekiyor.
"K" harfiyle okursak yanlış ses çıkıyor.
Eğitime o kadar önem verseler böyle mi olurdukEnder Yapıcı yazdı:Onu bunu bilmem ama böyle saçma sapan uygulama yapan gençler(w, nbr, gibi) ÖSS ya da artık ismi ne olduysa(ben en son bıraktığımda ÖSS idi, şimdi ABS felan olmuştur herhalde o) sınavında çok zorlanacaklar haberleri olsun. İşte o zaman kafalarını duvarlara vururlar.
Eğitime neden önem verilmiyor konusuna gelirsek zaten işler çok değişir konu acayip yerler gider, sadece şunu diyeyim "bilmezsen kabullenirsin"Ögetay Kayalı yazdı:Eğitime o kadar önem verseler böyle mi olurdukEnder Yapıcı yazdı:Onu bunu bilmem ama böyle saçma sapan uygulama yapan gençler(w, nbr, gibi) ÖSS ya da artık ismi ne olduysa(ben en son bıraktığımda ÖSS idi, şimdi ABS felan olmuştur herhalde o) sınavında çok zorlanacaklar haberleri olsun. İşte o zaman kafalarını duvarlara vururlar.
Keşke...
Valla Vahap, Jared Diamond çok güzel demiş kesinlikle katılıyorum. Ek olarak merak edenler de var ise Jared Diamon - Çöküş adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim.vahap varol ülgen yazdı:"bir milleti yok edeceksen önce dilinden başla" ....daha ilköğretim çağındaki çocuklarda başlıyor bu "w" saçmalığı. internet ortamındaki yazışmalarda olsun,cep telefonlarındaki mesajlarda olsun,her nedense "v" harfi yerine "w" kullanıyorlar. gerekçe olarak da "ya daha kolay oluyor diyorlar". ben inşaat mühendisiyim. geçenlerde bir arkadaşım word'den bir çıktı almış. orada bile kullandığı cümlede "w" harfi var. pes yani dedim. bu alışkanlıktan kurtulalım, kurtaralım.
bizim alfabemizde 29 harf vardır.30'a çıkmasın.
lütfen dikkat.
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir