Nurcan Hanım merhaba,
ODTÜ - AAT Mayıs 2009 etkinliği sunumu için ayna yapımı videoları çekmiştim. Bu videolarda kaba ve ince aşındırma, cilalama ve biçimlendirme görüntüleri yer almakta. Bunları blogunuz için açıklamaları ile birlikte size gönderebilirim. Bu görüntüler ayna yapacaklar için faydalı olabilir.
Selamlar...
Amatör Teleskop Yapımı Türkçe Site
- Uğur İkizler
- Teşekkür etti: 0
- İletişim:
- Nurcan Örtügen Gök
- İlgi düzeyi: Hobi
- İletişim:
Uğur Bey merhabalar,
İnanın çok faydalı olur. Sabırsızlıkla bekliyorum videoyu.
Saygılarımla,
nuRcan
İnanın çok faydalı olur. Sabırsızlıkla bekliyorum videoyu.
Saygılarımla,
nuRcan
El yapımı 6" f/7 aynalı dobson
Meade Mak-90
El yapımı 6" f/5 cila bitti, biçimlendirme safhasında
Meade Mak-90
El yapımı 6" f/5 cila bitti, biçimlendirme safhasında

-
- İlgi düzeyi: merak
slm arkadaslar yenı katıldım buraya...
cumhuriyet üniversitesi fizik bölümünde okuyorum bilim ve keşif adlı bı toplulugum var bu topluluk üyeleri ve ilgilenenler için teleskop yapmayı düşünüyorum... nette dolasırken rastladım ve hosuma gıttı bu sayfa yardımcı olabılecek arkadasların cvp larını beklıyorum... ugur_lu_71@hotmail.com mailinden ulasırsanız cok sevınırım sımdıden tsk ler...
cumhuriyet üniversitesi fizik bölümünde okuyorum bilim ve keşif adlı bı toplulugum var bu topluluk üyeleri ve ilgilenenler için teleskop yapmayı düşünüyorum... nette dolasırken rastladım ve hosuma gıttı bu sayfa yardımcı olabılecek arkadasların cvp larını beklıyorum... ugur_lu_71@hotmail.com mailinden ulasırsanız cok sevınırım sımdıden tsk ler...
- Mehmet FIRAT
- İlgi düzeyi: amatör
Arkadaşlar iki camı birbirine sürterek birinin çukur olmasını nasıl sağlıyoruz? Neden ortası çukurlaşıyor da kenarları fazla aşınmıyor? Ayna altta, ayna üstte gibi uygulamalar var, anladığım kadarıyla diğer cam tümsek oluyormuş, ya ayna yapmak istediğimiz cam tümsek olursa? Sorularım belki çok saçma gelecektir, ama gerçekten anlayamadım, ya eksik okudum bazı şeyleri, ya da idrak edemiyorum 
Aslında teleskop yapmak istiyorum, 8 veya 10 inç gibi bir şey. Soru işaretlerim çok olduğu için dalamıyorum bu işe

Aslında teleskop yapmak istiyorum, 8 veya 10 inç gibi bir şey. Soru işaretlerim çok olduğu için dalamıyorum bu işe

- İbrahim Erol
- İlgi düzeyi: Hobi
İlgi ile ve gidip-gelen duygular ile okuduğum bir başlık oldu. Bir mesajda heveslenip, bir sonrakinde karamsarlığa kapıldım. Ama bir gün teleskop sahibi olacağım konusununda karar kıldım, ister kendi yapımım, ister hazır
Şimdilik 10x50 Celestron dürbün ile idare edeceğim 

10x50 Celestron CloseUp dürbün
8'' f6,5 Dobsonian Ayışığı
9mm, 25mm GSO Plossl, 2x GSO Barlow
Celestron Ay Filtresi
8'' f6,5 Dobsonian Ayışığı
9mm, 25mm GSO Plossl, 2x GSO Barlow
Celestron Ay Filtresi
-
- İlgi düzeyi: merak
Sayın Başar Titiz beyin amatör teleskop yapımıyla ilgili blogunu okudum. Elinize sağlık.
http://amatorteleskopyapimi.blogspot.com/
Ayrıca ATM TÜRK (Amatör teleskop yapımı) web sitesin i okudum. Elinize sağlık.
http://www.atmturk.org/index.php/Ana_Sayfa
Bunun dışında internette türkçe ATY ile ilgili video aradım ama yeterli bulamadım. Türkçe ATY ile ilgili video sitesi varmı?
Teşekkürler, saygılar
http://amatorteleskopyapimi.blogspot.com/
Ayrıca ATM TÜRK (Amatör teleskop yapımı) web sitesin i okudum. Elinize sağlık.
http://www.atmturk.org/index.php/Ana_Sayfa
Bunun dışında internette türkçe ATY ile ilgili video aradım ama yeterli bulamadım. Türkçe ATY ile ilgili video sitesi varmı?
Teşekkürler, saygılar
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir