Yaklaşık 2 sene önce gökyüzü ile tanıştım diyebilirim, gerek şehir ışıklarından kaçtıkça yüz yüze, gerek biricik programlarım Stellarium ve Celestia ikilisiyle. Bu süre zarfında git gide gökyüzünü anladım, yıldızları ve takım yıldızlarını ezberledim. Şimdi bu programlara ihtiyaç duymadan çoğu yıldız ve takım yıldızını, gezegenleri tayin edebiliyor, şehir ışıklarından uzakta eskiden bulut deyip geçtiğim samanyolunu bile ayırt edebiliyorum.
Tabii ki bir süre sonra tıpkı evrenin sonsuzluğu gibi benim de ihtiyaçlarıma göre bulunduğum sınırı aşmam lazımdı, bu yüzden bir sene boyunca sürekli teleskop için çabaladım. Bu konuda ailemin pek bi desteği olmadı. Araştırmalarım neticesinde (marka söylemek serbesttir herhalde, teleskop öneriyorsunuz sonuçta

Kendisinin linki burada: http://www.makroptik.com.tr/index.php?o ... &Itemid=69
İlk sorumu da sorayım, yeni başlamam önemli değil, bu teleskop bana ne kadar yeter, güneş sistemimizde tüm gezegenleri görebilir miyim, bulutsu, yıldız sistemleri, galaksiler ve bu gibi cisimleri görebilir miyim?
Bir sonraki sorum, güneş dışındaki yıldızları bir teleskopla izleyip izleyemeyeceğimiz, bunu sağlayabiliyor muyuz veya heyecan verici bir kısmı var mı örneğin sirius u izlemenin?
eğer sorum olursa kirlilik yapmadan bu başlıktan devam soruları sorarım, umarım sizler de bana cevap verirsiniz.
dipnot: çoğu forumda öncelikli olarak dürbün önermişsiniz, ancak ben bunu uygulamadan geçiyorum, dürbün önerisinde bulunmazsınız umarım, teleskop aldıktan sonra bi de dürbün almak çok sıkıntı yaratacak ne yazık ki.