Selamın aleyküm dostlarım,abilerim,kardeşlerim. Ben 15 yaşında lise 1'e giden ve uzaya oldukça meraklı olan bir insanım ama daha önce hiç teleskop deneyimim veya uzayı gözlemleme şansım olmadı. Bende orta halli bir teleskop almaya karar verdim ve şuan çok uçuk bir bütcem yok ve en fazla 260-270 TL verebilirim. Bana önerebileceğiniz iyi ve 260-270 tl yi geçmeyen bir teleskop önerirmisiniz? Belki çok zor olabilir bulunmaya bilir ama nebileyim belki vardır diye düşünüyorum.
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
Uzay Araştırmasına İlk Adım
- adem akif
- Mesajlar: 23
- Kayıt: 12 Eyl 2014, 16:21
- İlgi düzeyi: amatör ve meraklı
- Teşekkür etti: 0
- Teşekkür edildi: 0
Selamlar, belirttiğin bütçe ile alabileceğin teleskop seni hayal kırıklığına uğratabilir. Hangi şehirde yaşıyorsun ? Yaşadığın yerde gözlem etkinlikleri var ise ilk etapta onlardan faydalanman doğru olabilir. Bununla beraber, teleskop yerine güzel bir dürbün alabilirsin. Forumda bolca dürbün tavsiyesi var. Onları da bir inceleyiver.
İstanbul
-
- Mesajlar: 18
- Kayıt: 04 Şub 2017, 20:54
- İlgi düzeyi: Yeni başladım hobi
- Konum: Antalya/Kepez
- Teşekkür etti: 0
- Teşekkür edildi: 0
Kardeşim bende aynı senin gibi lise 1 deyim geçen sene 260₺ ye şu lizer lanetinden almıştım lanet olsun ona sözde 70mm mercek çapı var lakin bi jüpiterin kuşaklarını gösteremiyor bu yaz NG nin 130mm ayna çaplı teleskopunu aldım o güzel.Ben Antalyadayım burda festivaller kamplar falan oluyor saklılent bakırlı tepede gözlem evi var türkiyenin en büyük teleskopu ROTSE var ama daha gitmek nasip olmadı gidecem bi gün inşallah gamma ışınlarında toplayaniliyormuş çok efsane bişi.Tübitak ın sayfasını takip et orda festivaller falan yayınlanıyor. Şunu öğrendim teleskop alırken ne kadar ekmek o kadar köfte ucuz mala lanet edersin alma.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir