Sonunda ben de istediğim gibi bir Jüpiter görüntüsü yakalamayı başardım. Gerçi farkedeceğiniz gibi hain seeing devreye girmekte gecikmedi ama sorun değil, ilk resimler bana fazlasıyla yetiyor.
Hazır istediğim gibi yapmışken, animasyon yapmayı da öğreneyim dedim. Valla animasyon yapmak, fotoğrafı çekmek, işlemek vs'den 10 kat daha zor geldi. Zamansızlıktan işleme sırasında frame seçimi yapmadım tüm frameler arasından seçilmek üzere programa bıraktım.
Fotoğraflar yaklaşık olarak 5 dakkada bir çekilmiştir. Eksik olan bir kare var, o sırada nescafe yapıyordum
Aslında fotoğraf çekmek aklımda yoktu, başka yerler için gözlem planları yaparken baktım hava güzel görünüyor teçhizatı kurdum çekime başladım o nedenle çok güzel görüntüler kaçırmışım. Çekimlere 02 gibi başladım, 04 gibi bıraktım. Seeing başlangıçta 8/10, sonra 4/10 olarak sonlanıyor fazla alçaldığı için.
Animasyonu iki farklı hıza ayarladım, tek tek kareleri görmek isteyenler için yavaş animasyon:
Olay esnasında sağ tarafta Io, Europa'yı tamamen örtüyor, maksat onu da görüntülemekti ama Jüpiter'e odaklanınca onlar çıkmamış, birkaç karede zannedersem uydular güçlerini birleştirip ışığı artırıyorlar o yüzden parlak görünüyorlar, daha sonra bu ışık kayboluyor. Bir karede ayrışırlarken görmek mümkün, sonra solup gitmişler.
Dönüşü daha "iyi" hissetmek isteyenler için hızlı animasyon:
Bu da hoşuma giden karelerden biri, uydunun hafiften "uzun" gibi görünmesine dikkat, orda yanyana iki uydu olduğu için böyle:
Herkese iyi sabahlar. Sanırım iyi bir uykuyu hak ettim.