Stellarium Gökyüzü Programı
-
- İlgi düzeyi: hobi
- Teşekkür etti: 0
teşekkürler.ben bu konuda biraz yeniyim.stellarium'dan siteyi biraz kurcalayınca haberdar oldum.bu program benim için çok yararlı oldu ancak yaptığım ayarlar programdan çıktıktan sonra silinip default ayarlar geliyor.bunu halledemedim.
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar ve bu gördüğüm en iyi astronomi sitesi.herkese tesekkurler yazılar çok bilgilendirici olmuş.
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar ve bu gördüğüm en iyi astronomi sitesi.herkese tesekkurler yazılar çok bilgilendirici olmuş.
- Burak Önder
- İlgi düzeyi: Yeni Başladım
Arkadaşlar,
Stellarium programını küçücük xp yüklü netbookum banamısın demeden çalıştırıyor ama vistalı masaüstüm acayip derecede kasıyor kullanamıyorum.
Stellarium programını küçücük xp yüklü netbookum banamısın demeden çalıştırıyor ama vistalı masaüstüm acayip derecede kasıyor kullanamıyorum.

- Onur Atılgan
- Forum Genel Yetkilisi
- İlgi düzeyi: Hobi
- Teşekkür etti: 1 kez
Kaydediyor olması lazım, belki bir program hatasıdır, en güncel versiyonunu indirip onu deneyin isterseniz eğer elinizde eskisi varsa. O da değilse belki program dosyalarında hata vardır, yeniden kurmak gerekebilir.yaptığım ayarlar programdan çıktıktan sonra silinip default ayarlar geliyor
Aynı sorunu XP'den Windows 7'ye geçtiğimde ben de yaşamıştım, felaket bir yavaşlama vardı. Stellarium'un sürümünden kaynaklanan bir hataydı bu çünkü yeni sürümü çıktığında sorun giderildi (hatta XP'den 3-4 kat daha hızlı oldu). Siz de en yeni sürümü yükleyin, muhtemelen sorun çözülecektir.Stellarium programını küçücük xp yüklü netbookum banamısın demeden çalıştırıyor ama vistalı masaüstüm acayip derecede kasıyor kullanamıyorum
Son sürüm şu an 0.10.2
http://downloads.sourceforge.net/projec ... irror=garr
- Burak Önder
Onur Bey linkteki sürümü yükledim biraz değişim oldu ama genede takılıyor sanırım netbook a mouse almam gerekecek 

-
- İlgi düzeyi: pp
Merhaba daha önce de yazmıştım Stellarium'un son sürümünde takımyıldız hatları çok belli belirsiz görünüyor neredeyse görünmüyor bile denebilir. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı acaba?
- Onur Atılgan
- Forum Genel Yetkilisi
Eski sürümlerini hatırlamıyorum, bariz bir fark varsa belki bir hatadır, bende de son sürüm var ve hatlar net görünüyor. Nasıl düzelebileceği hakkında fikrim yok, çok rahatsız ediciyse bir önceki sürümü yükleyin isterseniz.Merhaba daha önce de yazmıştım Stellarium'un son sürümünde takımyıldız hatları çok belli belirsiz görünüyor neredeyse görünmüyor bile denebilir. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı acaba?
Netbooklar performans vermeleri için tasarlanmış bilgisayarlar değildir, bunlara Vista kurmanın cinayetten farkı yok diye düşünüyorum. Bir an önce Windows 7'ye geçmenin yollarını araştırın derim.Onur Bey linkteki sürümü yükledim biraz değişim oldu ama genede takılıyor sanırım netbook a mouse almam gerekecek
- Burak Önder
Onur Bey,
Netbooka vista kurmak gibi bir niyetim yok
zaten sorunum stellarium programının vistada çalışmaması, netbookta xp yüklü ve çok rahat kullanıyorum programı ama touchpad ile pek fazla rahat olmuyor malum program genellikle mouse üstünden kontrol ediliyor. En iyisi bir mouse alıp netbookdan kullanmak sanırım
Teşekkürler.
Netbooka vista kurmak gibi bir niyetim yok

Teşekkürler.
- serhat özdemir
- İlgi düzeyi: Uzun süredir merak
- İletişim:
Stellariumdaki saat, acaba ülkenin resmi saati mi, yoksa seçtiğimiz koordinatın yerel saati mi?
-
- İlgi düzeyi: hobi
görüntü, seçtiğimiz noktadaki görüntü oluyor.saat ise bulunduğumuz yerdeki saat.bende bu şekilde.Stellariumdaki saat, acaba ülkenin resmi saati mi, yoksa seçtiğimiz koordinatın yerel saati mi?
Benim takıldığım nokta programda gördüğüm gökcisimlerinin yerini gerçek hayatta bulmakta.enlem ve boylamların, ufuk ve polaris referans alınarak çizildiğini biliyorum.gökcisminin konumu derece,dakika gibi birimlerle ifade edildiğinden bu uzaklığı gökyüzüne baktığımda bilemiyorum.enlem ve boylamları verilen bir cismi nasıl bulurum.cahilliğimi mazur görün

iyi akşamlar..
- Salih DEMİR
- Onur Atılgan
- Forum Genel Yetkilisi
Detaylı bir cevabı şu başlıkta yazdım, yazınıza alıntı vererekMurat Tuksal yazdı:görüntü, seçtiğimiz noktadaki görüntü oluyor.saat ise bulunduğumuz yerdeki saat.bende bu şekilde.Stellariumdaki saat, acaba ülkenin resmi saati mi, yoksa seçtiğimiz koordinatın yerel saati mi?
Benim takıldığım nokta programda gördüğüm gökcisimlerinin yerini gerçek hayatta bulmakta.enlem ve boylamların, ufuk ve polaris referans alınarak çizildiğini biliyorum.gökcisminin konumu derece,dakika gibi birimlerle ifade edildiğinden bu uzaklığı gökyüzüne baktığımda bilemiyorum.enlem ve boylamları verilen bir cismi nasıl bulurum.cahilliğimi mazur görünsiteyi taradım ama tam bu sorunun cevabını bulamadım cevaplarsanız sevinirim.bu arada tübitak'ın gökyüzünü tanıyalım kitabını almayı düşünüyorum böyle sorular için.
iyi akşamlar..
http://www.gokbilim.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=2496
Ek soru olursa da oradan devam edebiliriz.
-
Ya arkadaşlar ben stellariumu indirdim fakat takım yıldızı felan adları hep başka dil.Türkçe ayarlamasıda yok
-
F2 ye basıp yapılandırma ayarlarından dil olarak Türkçe'yi seç. Eğer Türkçe yoksa eski veya daha yeni sürümlerini indirmeni tavsiye ederim.
- Salih Dinçer
- İlgi düzeyi: Gökyüzü Gezgini
- İletişim:
Yenü sürümü iki gün önce yayınlanmış:
http://sourceforge.net/projects/stellar ... e/download
30 adet hata (bug) giderilen yazılımın Windows sürümü ~45 MB. kurulum dosyasına sahip. Henüz dosyayı çektiğim ve kurmadığım için izlenimlerimi aktaramıyorum. İlerleyen zamanlarda birileri bir şeyler yazacaktır...
http://sourceforge.net/projects/stellar ... e/download
30 adet hata (bug) giderilen yazılımın Windows sürümü ~45 MB. kurulum dosyasına sahip. Henüz dosyayı çektiğim ve kurmadığım için izlenimlerimi aktaramıyorum. İlerleyen zamanlarda birileri bir şeyler yazacaktır...
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir