Teşekkür ederim,Tahir Saban yazdı:Merhaba,
Tebrik ederim!Salih Dinçer yazdı:...dün gece ilk defa Kraliçe takımyıldızı (W şekline benzer) yanındaki M103 ile biraz aşağa kalan çift yıldız kümelerini gördüm...
Bu arada, bir soğuk hava kütlesinden sonra havanın geçirgenliğinin iyi olma ihtimali çok yüksektir. Sıcak hava kütlesinden sonra tam tersi...
Açıkcası üşümeyi saymazsak yaz harici gözlem yapmayı daha çok seviyorum. Hava açıksa diyebilirim ki yazdan daha çok gözlem yapabilmişimdir. Herhalde bu havanın sakinliğinden olsa gerek. Zaten yazın sıcaklar ve sivrisinekler büyük dert...

Estağfirullah,Tahir Saban yazdı:imzanızdaki görüntüler kendi çektiginiz resimler mi???
Onlar benim gözlemlediğim cisimlerin hatıramdaki bir yansımaları. Hep orda dursunlar ve hatıramı taze tutsunlar diye koymuştum. Üçüncü bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için kaldırdım. Sanırım şu şekilde daha anlamlı. Çünkü gözlem sırasına uygun ve gözlemleri ayırarak tam bir gözlem hikayesi var orada. Toplasak belki günler eder...

Dip Not: Sonunda NGC kataloğundaki seriye geçebildim. Hata yakınlardaki N957 ile 1027 de niyetlendim ama çok uğraştıysam da gördüm diyebilecek kadar değil!
Sevgiler, saygılar...