Orbiter Space Flight Simulator
- Salih DEMİR
- Teşekkür etti: 0
Re: Orbiter Space Flight Simulator
Geçen ay indirmiştim. Gerek ekran kartım ve işlemcim gerek nasıl kullanacağımı bilmemem kotamın büyük bir miktarının zayi olmasına neden oldu. havalanamadım bile.
- Mehmet Koyuncu
- İlgi düzeyi: Hobi
- İletişim:
İndirdim. Önce demoları izleyip konsepti yakalamaya çalıştım. Uzayda, verilen kumandalara tepki, fizik derlerinde okuduğumuz gibi. Yüksek atmosfer uçuşunda gördüğüm kumanda tepkileri, G değerleri bana pek gerçekçi gelmedi. Ya da tahminlerim yanlış... Atmosfer uçuşu için, kumanda hassasiyeti ve gösterge değerlerinin hassasiyeti yetersiz. Bu göstergeler ile ancak görerek uçulur. Yer cisimleri detayı çok az. Görerek uçuşa hiç elverişli değil. Tabi bu yazdıklarım, ilk deneme ve intibalar. Bilirsiniz, edinilen ilk bilgiler genellikle yanlıştır. Uygun kurulum yaparak belki saydıklarımın çözümüde vardır. İlk deneme de bu çözümleri keşfetmem de mümkün değil zaten 

Konus-1796, Konus 1793, Celestron 60SLT ve 7X50 dürbün.
- Anıl Nayır
- İlgi düzeyi: Hobi
-
Simülatörü kurdum ve oynadım ki oldukça güzel bir program.
Sitesinde yer alan manuel'i ni okuduktan sonra hem yörüngeye oturtmayı başardım, hemde ISS'e yaklaşıp kitlenebildim.
Şahsen simülatörü gerçekci buldum.
Sitesinde yer alan manuel'i ni okuduktan sonra hem yörüngeye oturtmayı başardım, hemde ISS'e yaklaşıp kitlenebildim.
Şahsen simülatörü gerçekci buldum.
-
- Salih DEMİR
Bende merak ediyorum, Dün STS-1 görevinde Büyük okyanus üzerinden uzaya çıktım bir ara atmosfere girdim yanıyorum derken 90 derecelik açıyla yukarı çıkmaya başladım, zamanı biraz aldım ne olsun? Dünya ufacık kaldı. Habire uzaklaşıyorum, ve devamlı dönüyorum duramadım. Biri anlatsın şunu kullanmayı. lütfen 
Birde bazı görevlerde oyuncunun kumanda odasını görebiliyoru bazılarında göremiyoruz. Onu nasıl ayarlayabiliriz?

Birde bazı görevlerde oyuncunun kumanda odasını görebiliyoru bazılarında göremiyoruz. Onu nasıl ayarlayabiliriz?
-
- Özgür Can Özüdoğru
- İlgi düzeyi: hobi
özellikle de şu vidyodan sonra oyunu silmeye karar verdim 

12x50 dürbün / Celesteron Upclose 20x50 / DANUBİA MARS 60 700mm teleskop
UZAY ÇOBANLARI
UZAY ÇOBANLARI
- anıl aras
- İlgi düzeyi: Amatör Gökbilimci
- İletişim:
ben bazıtuşların ne işe yaradığını buldum
+=kalkış ve motorları çalıstırma
123456789=yönlendirme
k=atlantisin kapaklarını açma
e=astronotu dışarı çıkarma
r=zamanı yazaşlatma
t=zamanı hızlandırma
+=kalkış ve motorları çalıstırma
123456789=yönlendirme
k=atlantisin kapaklarını açma
e=astronotu dışarı çıkarma
r=zamanı yazaşlatma
t=zamanı hızlandırma
anıl
- Salih DEMİR
Ben uzay mekiğini boşlukta kaybedip şuursuzca dönmeye başlayınca sildim. Bana göre değil
Mekiği uzaya büyük okyanus üzerinden çıkardım zaten.

- Arda Güler
- İlgi düzeyi: Amatör Gökbilimci
acba biri anlatabilirmi şunu yükledim şimdi orbiter060929 base.zip çıkyo tıklıyom bilmediğim bi şey çıkıyo
arkadaşlar ben bu oyunu 5 yıldır kulanıyom ama genede %25 öğrenemedim bakın arkadaşlar bu okadar gercekciki siz yürüngeye oturtunuz bilseniz dair mekik orturmuyor ama bunun için çalışmanız lazım ki sitesinde anlatılıyor bakın ben size bunun nasıl kulanılıcağını anlatsam sayfalar olur ama az cok uzayı bilen analar bakın oyunu içinde menular var ordan en üsteki ni açtığınız zaman yuvarlak bişi cıkıyor içinded yeşil bir cizgi var mekik yükseldikce o genişler siz o yeşili çizgiyi yuvarlak dairenin dişine aynısını koyacaksınız o zamn oturacak yürünge ye sonra ay gitmek istiyorsanız tabi bu zor biştir bunun için o menüdeki transx kulanmanız lazım yoksa gidemesiniz ben şimdi size simulatorun üstüğnden geçmeye çalıştım daha sonra ben bunun nasıl kulanıldığını da anlatıcam birlikte marsa gidecez ne anlatımsa iş. yarar olu saygılarmla....
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 18 misafir