Demek ki insanlar linke bakmadan yorum yapabiliyorlarmış zaman zaman Ben linkdeki açıklamayı görmeden o yazıyı yazdım -aynı sizin ilk yorumunuz gibi yani.
Ben başlığa bakmadan bir yorum yapmadım Bora Bey

Siz yanlış anladınız beni. Ben sizin yorumunuzu okuduktan sonra linke baktım diyorum. Linke bakmadan birşey yazmadım? Burada anlaştık değil mi?
Merak etmeyin söylediğiniz gibi, "tartışılamaz kırmızı çizgileri olan bir insan değilim" herkesi saçmalasa dahi - bu kesindir arkadaş demedikçe- dinlerim. (Siz öyle yaptınız demiyorum) Bilim felsefesi konusunda sizinle hemfikirim.
ilim şüpheye ve sorgulamaya dayanır-öncekilerin veya şu andakilerin her dediğini değiştirilemez,fikir bile beyan edilemez doğrular olarak kabul etmeye başlarsak, dogmatik düşünceye saplanmışız ve bilimsel çıkarımları dinsel inanç gibi görmeye başlamışız demektir; bu durumda ilerlemeyi durdurur ve Eski Mısır gibi edindiği bilimsel bilgiyi inanç kalıplarına çevirdiği ve sorgulamayı tamamen yasakladığı için durağanlaşan bir medeniyete dönüşürüz
Yine vurguluyorum bende aynen böyle düşünüyorum. Satır satır yazmanıza gerek yok. Tam tersini yapıyormuşum izlenimi yaratmanıza ve bu konuyu bu kadar uzatmanızada gerek yok. Ben linke bakmadığınızı tahmin ettiğim için (ki sizde söylüyorsunuz zaten) ve bu platformda bu durum malesef alışkanlık olduğu için linki özellikle açtım. Bilim felsefesi hakkında bunları yazabiliyorsunuz ama yapılmış açıklamaları okumadan kendi açıklamanızı yazabiliyorsunuz. Hepsinden önce bilimde araştırma, kanıt toplama, daha önce bu açıklanmış mı diye kaynakları araştırma da esastır.
Yazmadığım, yapmadığım şeylerin çıkartımlarını yapıyorsunuz. Ben size öğrencimsiniz dedim mi? Böyle öğretici bir tavır takındım mı? Böyle bir şeye hakkım var mı? Yok ve yapmadım da. Tek kelime açıklamam yok size. Sizin yaptığınız açıklama yanlıştır da demedim. NASA' nın açıklamasını aldım koydum.
Değerli görüşlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Kendi adıma konuşayım benim başımı ağrıtmadınız, benim de en az sizin kadar öğrenmem gereken çok konu var. Tatsız bir sohbet oldu bu. Akşam akşam asabınızın bozulmasına neden olmak istemedim. Siz benim kusuruma bakmayın. Fakat davranışlarımızın nedensiz olduğunu da sanmayın. Buraya ciddi mesai harcıyoruz. Burada çoğu zaman sahte prof.lar dolabiliyor ve ortalığı cehenneme çevirebiliyorlar. Bu nedenle bu konuya bağışıklığım biraz üst seviyede olabilir. Fakat elbetteki size bu konuda bir rahatsızlık vermeye hakkım yok. Umarım kendimi doğru ifade edebilmişimdir.
Syg.