Foruma yapılan bot saldırısında botları temizlemek hem bizler için zahmetli oluyor, hem de siz üyeleri gereksiz görüntü kirliliğine maruz bırakıyordu. Çağrı bunun üzerine geçici bir çözüm olarak yeni üye alımlarına forumu kapatılmıştı, fakat bu da forumun canlılığı açısından büyük bir eksiklik olduğu gibi yeni gelenlere haksızlık yaratıyor. Bu nedenle kalıcı bir çözüm bulunamadığı için yeni üyelerin üyeliklerinin pasif olarak açılması şeklinde bir çözüm bulundu. Yani yeni üyelerimiz foruma üye olduktan sonra herhangi bir moderatör görmeden önce mesaj atamaz durumda kalıyor. Üyelik sonrasında yasaklı üye konumunda görünüyorsanız kızıp hemen ortamı terketmeyin diye bu açıklamayı yapma gereği duydum

Ayrıca, yeni üyelerden ricam, bot olmadıklarını belli edecek üye isimleriyle foruma üye olmaları.. Gerçek isim bildiğiniz gibi bizlerin tercihi.. Ama özel sebeplerle bunu paylaşmayacak olanlar illa böyle olma zorunluluğu yok. Sizin bot olmadığınızı anlayabileceğimiz bir isim yeterli. Atıyorum Ahmet Mehmet'i, spaceahmet'i vs kabul edebiliriz ama ahmspaceboy filan görürsek gerçek kişi mi acaba filan diye düşünmeden direkt sileceğiz, bilginiz olsun.
Forum yöneticisi sevgili Çağrı'nın şu ana kadar bulabildiği çözüm malesef bu. 1 haftadır üyeliğini en geç aktif ettiğim gerçek kişi 4 saat beklemişti, bazıları ise 5 dakika içinde onaylandı. Uzun süre bekletebileceğim yeni üyelerimiz için bu durum adına şimdiden özür diliyorum ve hepinize iyi forumlar diliyorum.