Ben aslında önermiyorum derken işin maliyetini düşünüyorum daha çok. Yani yerden ay filtresi bulsam gereksiz diyip atmam, alır kullanırım

Ama işte bana verdiği katkı ancak "Ay'dan sonra derin uzay objesine bakmak için 5-10 dakka süre kazanmak" ile sınırlı olunca ona para ayırmayı gereksiz buldum, çünkü teleskop yatırımı, aksesuarlar için yapmam gereken daha çok şey var, aynı şey teleskop alan bir başkası için de geçerlidir herhalde, ne bileyim yeni okülerler, filtreler, kimisi için düzgün bi bulucu vs. Bunu almak evde tabak yokken küllük almaya benziyor. Küllük, tabak takımından daha ucuz, eh şöyle böyle bi fonksiyonu da var ama önce tabak almak lazım eve.
Tepede Ay olduğu zaman derin uzay gözlemi hiç yapmıyorum, zaten yapsam bile amacım Ay olmuyor. İlla bakılacaksa bile tüm derin uzay bittikten sonra son obje olarak Ay'ı seçip bakmak yeterli.
En olmadı illa şartsa bile güneş gözlüğü ile bakılabilir Ay'a (denemedim aslında bu gece bir deneyeyim), ben Ay filtresini gereksizliğinden çok, maliyetinin fuzuli olduğunu düşündüğüm için önermiyorum. Yoksa dediğim gibi yerden bulsam alır kullanırım ben de, bi köşeye atmam