Merhaba;
Globe gözlem kampanyasına destek veren ve katılan herkeze teşekkür etmek istiyorum,
Siteye dünya çapında katılım sayısı yaklaşık 8200 sınırını aştı bile.
Ülkemizde ise toplam gözlem sayısı 23 civarında fakat Gaziantep, Kırıkkale ve Kırşehir den arkadaşlar ile irtibata geçtim ve raporlarını eklemişler yani sayı 25 oldu diyebiliriz.
Aslında nüfusu bir çok avrupa ülkesinden kat kat fazla olan ülkemizde daha fazla katılım olabilirdi(tabiki burda sorumluluk yinede bizlerde, ne kadar çok insanı bilinçlendirebilirsek gökyüzüne daha çok ilgiyi toplayabiliriz ve yitip giden gökyüzümüze daha etkin sahip çıkabiliriz). Fakat yinede 31 Mart'a kadar rapor gönderebilmek için 3 günün daha olduğunu belirtmem gerekir.
Bu arada şunuda eklemeden geçemeyeceğim aşağıdaki haritaya bakarsanız(28 Mart 2007 tarihli)

raporlama konusunda komşularımıza bi hayli fark attığımızı göstermek istiyorum(Yunanistan (8 gözlem), Bulgaristan, İran Gürcüstan ve diğerlerinin bir tane bile gözlemi yok) , hatta Avrupanın bilimsel alanda gelişmiş ülkelerinden İtalya( 10 gözlem), Portekiz 1 gözlem), İsveç (7) Danimarka(3)... gibi ülkeleri bile geride bıraktık. Bu tabiiki hepimizin toplam çabasının ve duyarlılığımızın bir sonucu...
Bunu niye belirtmek istedim açıklayayım, aslında direkt olmasada dolaylı yoldan bu haritanın ülkelerdeki gökbilime(amatör veya profesyonel) insanların ilgisinide göstermesi açısından dikkate alınabilir ciddi bir çalışma sayılır. Ve şuanki sonuçları ile Ülkemizdeki potansiyel için umut verici ve gelecek açısından beni heyecanlandıran bir tablo gözüküyor..
Geride bıraktığımız ülkeler bir yana sırada İngiltere,İspanya, Fransa ve Almanya gibi hem nüfusu bize yakın hemde epey fazla gözlem göndermiş ülkeler var.
Haydi Türkiye neden Avrupanın gökbilime ve ışık kirliliğine en çok duyarlılık gösteren ülkesi Türkiye olmasın!!!!
Önümüzde 3 günümüz var. hiç olmazsa ilk beşte yer alabiliriz.
Geceniz açık, yıldızlarınız bol olsun...
Saygılarımla..