Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.berkand yazdı:Celestron DÜRBÜN CELESTRON 71137 10x50 1000/111 MT YE YAKLAŞTIRIR dürbünümü aldım acaba bu aletle neler yapabilirim

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.berkand yazdı:Celestron DÜRBÜN CELESTRON 71137 10x50 1000/111 MT YE YAKLAŞTIRIR dürbünümü aldım acaba bu aletle neler yapabilirim
Bende de aynı dürbünden var. Bir şeylerin yerini belirlerken, preasepe, plaides, double cluster gibi geniş yıldız kümelerine bakarken, samanyolu boyunda dolanırken, geniş alanı ile gayet güzel oluyor. Hatta geçen hafta sonu monopod, hareketli kafa ve dürbün bağlantı aparatı alarak gözlem kalitemi biraz daha artırmış bulunuyorum. Şimdilik böyle şeyler yerine dirseklerini bir yere sabitleyerek veya oturur pozisyonda göklerde dolanabilirsin.berkand yazdı:Celestron DÜRBÜN CELESTRON 71137 10x50 1000/111 MT YE YAKLAŞTIRIR dürbünümü aldım acaba bu aletle neler yapabilirim
gulcee yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Gök gözlem merakı ile kitaplar okuyup programlar indirdikten sonra bir gözlem aracı almaya karar verdim. Teleskoptan önce dürbün alın" tavsiyesine uyarak bir dürbün almak istiyorum ancak hangi dürbün alınmalı karar veremedim. Kalite fiyat oranını düşünerek KONUS 20*60 almayı düşünüyorum ancak yine de bir tavsiye almak istedim. Bütçe olarak 200-250TL maksimum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
gulcee yazdı:![]()
Teşekkürler ilgilendiğiniz için.
Olympus, Konus ve Celestron markalarının 10*50 ürünlerini kıyaslayabilir miyiz? 10*50 bir dürbün ile 20*60 bir dürbünün gök gözlem açısından farkı nedir? Böyle ürünlerde neleri görebilirim yada hangi seviyede görebilirim?
Bir de mağazadan alamayacağım kargo ile gelecek, ürünü ilk elime aldığımda nelere dikkat etmem gerekir?
gulcee yazdı:İlginiz için teşekkürler. Bugün Nikon Aculon 10x50 sipariş ettim. Pazartesi ilk gözlemimi yapabilirim umarım
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir