Tatil sonrası suskunluğumuz sebebi, şu ana kadar uğraştığım programlama dilleri arasında en mantıksız bulduğum ios ile cebelleşmemden kaynaklanıyor.
Apple geliştirici lisansıydı, sertifikaydı, provizyondu derken baya zaman kaybettim. Üstüne bide birçok dili bilen birinin japonca yazmaya çalışması gibi bişey olan ios uğraştırdı beni.
Tam oldu hadi deneyelim derken Burak'ın uyarısı üzerine ios 7'ye geçeyim dedim ki, demez olaydım. Sistemi komple upgrade edip, birçok şeyi değiştirmem gerekti. Belki ileride bazı avantajlar sağlayacak ama şu anda zaman kaybı oldu bana.
Şu anda sadece 7timer'dan Astro ve detaylı hava tahmini ekranı, GPS lokasyon bilgileri ve kameralı dijital pusula yaptım. Kameralı pusula fikrimin özgün olduğunu düşünüyordum ama değilmiş sanırım
Tasarım konusuna çok eğilmedim ama zaten şu anda gerek de yok.
Posideon ve su teraziside ekliycem fırsat buldukça.
SQM konusuna gelince. Fotoğrafta pozlama yapıp yapamayacağımı henüz tam olarak bilmiyorum, ama eğer üzerine düşersem, peşpeşe fotoğraflar çekip, bunları manuel olarak istifletebilirim diye düşünüyorum, ama henüz sadece düşüncede, yapıp yapamayacağımı deneyince görücem
Bu arada elimde sadece ipad olduğu için teslerimi onun üzerinde yaptım, muhtemelen iphone uygulaması düzgün çalışmayacaktır. Normalde bu paylaşımı uygulama yayınlandıktan sonra yapacaktım ama dayanamdım

. Uygulamayı Appstore'a gönderdim, ancak konrtol manyağı olan Apple, uygulamayı denetledikten sonra yayınlayacakmış, 2-3 gündür bekliyorum. Yayınlanındca haber veririm test edersiniz.
Şimdilik ekran görüntüleriyle idare edin

, yeni ve özgün fikirlerinizi de esirgemeyin
Giriş ekranı, Appstore istediği için alel acele bir resim yapıştırdım, bu kısma takılmayalım lüten

- Splash
- IMG_0398.jpg (72.53 KiB) 1616 kere görüntülendi
Ana ekranımız, lokasyon değerleri ve menümüzden ibaret, bu bölüme bir ayarlar kısmı ilave edilecek, farklı lokasyonlar setlenebilecek.

- Ana ekran
- IMG_0397.jpg (33.52 KiB) 1616 kere görüntülendi
7timer'dan geçerli lokasyona göre alınan veriler. Üst tarafta astro tamin, alt tarafta profesyonel meteoroloji tahmini, biraz incelerseniz detayları anlayailirsiniz, isteyen olursa verilerin oknması konusunda basitç yardımcı olabilirim.

- 7timer
- IMG_0399.jpg (92.82 KiB) 1616 kere görüntülendi
Astro tahmin ekranındaki simgelerin ne anlama geldiği ile ilgili küçük info ekranı

- 7timer info
- IMG_0400.jpg (88.62 KiB) 1616 kere görüntülendi
Kameralı dijital pusulamız. En çok bununla uğraşmayı sevdim. Neden kamera derseniz, geniş alanda "aha şu ağacın hizası kuzey" diyebilmek için

Çok mu gerekliydi... değildi aslında ama güzel oldu bana göre

- pusula
- IMG_0401.jpg (54.05 KiB) 1616 kere görüntülendi