PCFE adlı programı 1 yıldır kullanıyorum, 1 yıl önce Taner bana bu programı önerdiğinden beri (forumda var aslında ortada açık bir şekilde ama kimbilir nerde). Bunun için tekrar teşekkürler Taner, bilmem orda mısın

PCFE kabaca iki şey yapmaya yarar:
1- Çektiğiniz fotoğraflarda gezegeni ortalayarak tekrar kaydetmek
2- Kaydetmeden önce kalite sıralaması yaparak ona göre sıraya dizmek
Ortalamanın faydaları:
1- Gezegen ortalandığı için görüntünün büyüklüğünü ayarlayıp boyutu düşürebiliyorsunuz. Ne de olsa merkezin dışında kalan bölgeler gereksiz alan işgal ediyor
2- Gezegen ortada olduğu için Registax'ta işleme zamanı azalıyor, hızlıca işliyor. Dahası, gezegen hareket etmediği için Registax'taki alignmentdaha kusursuz olabiliyor, takipsiz kundaklarda işe yarayabilir
3- Kendi gözünüzle tek tek eleme yapmak istediğinizde bir önceki frame ile görüntü kalitesini kıyaslamak daha kolay oluyor, haliyle bireysel elemeniz hızlı oluyor
4- Animasyon yapmak isterseniz farklı gezegen videolarında gezegen hep ortada olduğundan animasyon yapmak da kolaylaşıyor (bunu bugün farkettim aslında, animasyon önerisinde bunu kullanmak aklıma geldi)
Kalite sıralaması yapmasının elbette en önemli fonksiyonu bireysel eleme yaparak zaman kaybetmek istemeyenlerin (ah Burak ah

Bununla birlikte uyarmalıyım, kaliteli frameleri mükemmel bir şekilde sıralamıyor, sadece kabaca sıralıyor. Yani 1000 frame arasında kalite sırası aslında 800. olan bir frame mesela 300. sıralara konabiliyor. Yada 50. sırada olması gereken bir kare 200. sıraya girebiliyor. Tabi en iyi 10. frame'in 500. sırada olması gibi bir şey olmuyor yani o kadar beceriksiz değil ama mükemmel görüntüye ulaşmak isteyenler için çok da ideal değil. Şey işine yarayabilir. Mesela 1000 kare varsa işleri kolaylaştırmak için bu programın tespit ettiği kalite sıralamasında 500.'den sonra gelenleri komple hiç bakmadan eleyebiliyorsunuz. En iyi 100 frame'i işlemek isterseniz bu kareler nasılsa programca ilk 300'e öyle yada böyle dağıtılmış oluyor çünkü. Yani 1000 frame'e bakmaktansa daha az frameler arasında eleme yapmanızı kolaylaştırıyor.
Bu programdan şimdiye kadar detaylıca bahsetmemiş olduğumu bilmiyordum, kimbilir kaç kişiyi şimdiye kadar uğraştırıp durdum, kusura bakmayın artık en azından bundan sonra zamandan tasarruf yaparsınız

Herkese kolay gelsin.
Program indirmek için:
http://www.iceinspace.com.au/download.p ... 8b9cc5799c
Dosya 2 MB..
Programı nasıl kullanmayı anlatmaya pek gerek yok, zaten çok basit bir arayüzü olduğunu göreceksiniz. Tek yapmanız gereken, tek bir klasör içine sıralanmasını istediğiniz BMP'leri koymak ve klasörde başka bir dosya olmadığından emin olmak.. Programda bu klasörü gösterdikten sonra "Process" tuşuna basınca sıralama işlemi yapar ve gösterdiğiniz klasörün içinde bir "Output" klasörü oluşturur, yeni frameleriniz orada olacak.
Bu arada programda bir "bug" var, bazen gezegenleri ortalasa da kalite sıralaması yapmıyor. Bu gibi bir durumda yeni oluşturulan output klasörünü silip tekrardan sıralama yapmasını isterseniz sorun çözülebiliyor. Bu gibi afallama durumlarının bildiğim tek çözümü bu.