Stellarium Gökyüzü Programı
- Ömer Naci Karataş
- Teşekkür etti: 0
- Tahir Şaban
Merhabalar,
Yeni bir sürüm çıktı:
http://stellarium.sourceforge.net/
İlk gördüğüm kadarıyla kontrolları biraz değiştirmişler, ve bazı (benim için ?) yeni fonksyonlar ilave edilmiş (gezegen yörüngesini göster, ışık hızı simülasyonu gibi)
Yeni bir sürüm çıktı:
http://stellarium.sourceforge.net/
İlk gördüğüm kadarıyla kontrolları biraz değiştirmişler, ve bazı (benim için ?) yeni fonksyonlar ilave edilmiş (gezegen yörüngesini göster, ışık hızı simülasyonu gibi)
Yıldızlı geceler dilerim!
Tahir Şaban
Tahir Şaban
- Salih Dinçer
- İlgi düzeyi: Gökyüzü Gezgini
- İletişim:
Dikkat arkadaşlar, henüz bu bir deneme sürümü (-bknz. beta)! Dikkat ederseniz Türkçe çeviriler bile tamam değil...
Yani bu sürüm kısıtlı sayıdaki kişilerin denediği sürümden (-bknz. alpha) sonraki sürüm. Yayınlanmaya başlamadan önce daha çok kişinin denemesi için çıkarılmış ve gözden kaçabilecek hataları bulmaya çalışacağımız bu sürüm asıl sürüm (-bknz. released) değildir.
Bu süreçte gördüğünüz hataları çekinmeden yazılımcılara bildirebilir ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz. Hatalar ara sürümlerde düzeltilirken yeni hatalar da çıkabilir. O yüzden tam destek rica edeceğim. Neyse ki Alpha kadar kötü bir sürüm değil, daha kararlı (-bknz. stability). Yani yazılımcılar olası bilgi kaybından sorumlu değil.
Hoş, açık kaynak (-bknz. Open Source) olduğu için kimse sorumlu tutulamaz ve önce ki sürümde bile çok hata vardı. Sanırım kullanarak ve geri bildirim yaparak destek olursak daha iyi bir şey ortaya çıkacaktır.
Başarılar...
Yani bu sürüm kısıtlı sayıdaki kişilerin denediği sürümden (-bknz. alpha) sonraki sürüm. Yayınlanmaya başlamadan önce daha çok kişinin denemesi için çıkarılmış ve gözden kaçabilecek hataları bulmaya çalışacağımız bu sürüm asıl sürüm (-bknz. released) değildir.
Bu süreçte gördüğünüz hataları çekinmeden yazılımcılara bildirebilir ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz. Hatalar ara sürümlerde düzeltilirken yeni hatalar da çıkabilir. O yüzden tam destek rica edeceğim. Neyse ki Alpha kadar kötü bir sürüm değil, daha kararlı (-bknz. stability). Yani yazılımcılar olası bilgi kaybından sorumlu değil.
Hoş, açık kaynak (-bknz. Open Source) olduğu için kimse sorumlu tutulamaz ve önce ki sürümde bile çok hata vardı. Sanırım kullanarak ve geri bildirim yaparak destek olursak daha iyi bir şey ortaya çıkacaktır.
Başarılar...
-
- İlgi düzeyi: Merak
- Salih Dinçer
- İlgi düzeyi: Gökyüzü Gezgini
- İletişim:
ssystem.ini içine koordinatlarını girmek gerekiyor. Ama biraz zahmetli bir iş. Bende 17P/Holmes'ın koordinatları var ama 1P/Halley nerededir Allah bilir...

-
- Elçin Ergez
Stellarium 0.9.1'de hani o "m" tuşuna basılarak yapılan olaylar çıkmıyor mu ben mi çıkaramadım? yoksa nerde bilen var mı? Sadece konumu ayarla diyor. menü falan çıkmıyor.
- Anıl Nayır
- İlgi düzeyi: Hobi
- Elçin Ergez
-
Merhaba arkadaşlar, bu programda Ay'ın orbitini görebilmek için herhangi bir yama bulabilirmiyiz acaba? Bilginiz varmı? Diğer gezegenlerin ekliptiklerini görebiliyorsun fakan Ay'da böyle bir özellik eklememişler? Bunu gösterebilirmiyiz?
-
- İlgi düzeyi: Yeni basladim
Merhabalar herkese...
Stellariummu indirdim kurdu fakat bende kucuk bir problem var, ayar ekranlarini kullanamiyorum.
Ornek:

gibi ekranlarla karsilasiyorum.
Bilgisayar ozelliklerim:
Windows XP Professional SP2
Intel core 2 duo 2.66Ghz
ATI Radeon HD 3800 series
2048mb RAM
Stellariummu indirdim kurdu fakat bende kucuk bir problem var, ayar ekranlarini kullanamiyorum.
Ornek:

gibi ekranlarla karsilasiyorum.
Bilgisayar ozelliklerim:
Windows XP Professional SP2
Intel core 2 duo 2.66Ghz
ATI Radeon HD 3800 series
2048mb RAM
-
Selam
Dün gece evdeki bilgisayarıma kurdum, sorunsuz çalıştı. Şimdi iş yerindeki bilgisayara kurdum, program çalışıyor ancak Murat arkadaşımınki gibi menüde bişey seçince aynı görüntü ortaya çıkıyor.
Daha önce başına gelmiş ve çözmüş arkadaşların önerilerini bekliyorum.
Kolay gelsin.
Dün gece evdeki bilgisayarıma kurdum, sorunsuz çalıştı. Şimdi iş yerindeki bilgisayara kurdum, program çalışıyor ancak Murat arkadaşımınki gibi menüde bişey seçince aynı görüntü ortaya çıkıyor.
Daha önce başına gelmiş ve çözmüş arkadaşların önerilerini bekliyorum.
Kolay gelsin.
Daha önce böyle birşey başıma gelmedi ekran kartınısın yada ram inisin düşük olmasından kaynaklana bilir ve stellarium programı çalışırken arkada başka programlar çalıştırmamaya dikkat edin.
- Salih DEMİR
Son Beta sürüm bende yıldızları gezegenleri bile göstermiyor. Sorunlu.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir