Takip motorumla çektiğim fotolar
- Koray Memmi
- İlgi düzeyi: Astrofotografi
- Teşekkür etti: 0
Takip motorumla çektiğim fotolar
Arkadaşlar merhaba,
SLR makinam için basit bir takip motoru hazırlıyorum. Sormak istediğim dünyanın dakikada 0,25 derece dönüş yaptığı düşünülürse takip motorunuda aynı şeklide 0,25 derece dönüş yapacak şekilde ayaralamalıyız değilmi?
SLR makinam için basit bir takip motoru hazırlıyorum. Sormak istediğim dünyanın dakikada 0,25 derece dönüş yaptığı düşünülürse takip motorunuda aynı şeklide 0,25 derece dönüş yapacak şekilde ayaralamalıyız değilmi?
En son Koray Memmi tarafından 07 Ağu 2013, 00:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Koray Memmi
- Ögetay Kayalı
- Forum Genel Yetkilisi
Merhabalar, bu hesap o kadar basit değil maalesef. Uğur İkizler üstatın hazırladığı ekvatoryal kundak vardı, o konuyu incelemenizin faydası olabilir.
Rasyonalist kurucu, editör ve yazar. https://rasyonalist.org
-
- İlgi düzeyi: Yeni Başladım
Takip motorunu biraz daha aciklarsan daha iyi cevaplar alabilirsin.Koray Memmi yazdı:Arkadaşlar merhaba,
Sanirim barn door tarzi birsey dusunuyorsun.
Yada daha profesyonel bir kundakmi
- Koray Memmi
Evet barn door. Hatta bugün bitirdim ve birkaç deneme fotoğrafı çektim. Aşağıda hem hem takipli hem takipsiz olarak çekilmiş fotoğrafları bulabilirsiniz. Her birinin poz süresi yaklaşık 225 saniyedir. İlk foto geniş açı ile, ikincisi ise dar açı ile çekilmiştir. Deneme ve kalibrasyon amaçlı olduğu için birden çok foto çekip birleştirmedim. Işık kirliliğinin çok fazla olduğunun farkındayım ama pek fazla seçeneğim yoktu bu konudalevent ikiz yazdı:Takip motorunu biraz daha aciklarsan daha iyi cevaplar alabilirsin.Koray Memmi yazdı:Arkadaşlar merhaba,
Sanirim barn door tarzi birsey dusunuyorsun.
Yada daha profesyonel bir kundakmi

Koray Memmi
- Koray Memmi
Tamam, çok teşekkürler.Ögetay Kayalı yazdı:Merhabalar, bu hesap o kadar basit değil maalesef. Uğur İkizler üstatın hazırladığı ekvatoryal kundak vardı, o konuyu incelemenizin faydası olabilir.
Koray Memmi
- Ögetay Kayalı
- Forum Genel Yetkilisi
Barndoor'un olayı biraz daha farklı. Zaten siz deneyerek çözmüşsünüz olayı sanırım
Farklar ortada, verimli bir alet. Dar alanda ve ufuktan yüksekteki objelerde çok başarılı sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Yeni çekimler yaparsanız onları da görmek isterim.
Bu sitede bildiğim kadarıyla barndoor kullanan kimse yok, eğer kendiniz yaptıysanız nasıl yaptığınızı da eklerseniz merak edenler için güzel bir kaynak olacaktır.

Bu sitede bildiğim kadarıyla barndoor kullanan kimse yok, eğer kendiniz yaptıysanız nasıl yaptığınızı da eklerseniz merak edenler için güzel bir kaynak olacaktır.
- İbrahim Erol
- İlgi düzeyi: Hobi
Merhaba,
Benim daha önce barn door hakkında bilgim yoktu, gerçi bir iki resimde görmüştim ama barn door olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler. Bu bana da fikir verdi, dobson kundak için de takip sistemleri yapılıyor, ben de teleskobum bitince denemeyi düşünmeye başladım.
Ögetay'a katılıyorum, detaylı anlatım bekliyorum
Benim daha önce barn door hakkında bilgim yoktu, gerçi bir iki resimde görmüştim ama barn door olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler. Bu bana da fikir verdi, dobson kundak için de takip sistemleri yapılıyor, ben de teleskobum bitince denemeyi düşünmeye başladım.
Ögetay'a katılıyorum, detaylı anlatım bekliyorum

10x50 Celestron CloseUp dürbün
8'' f6,5 Dobsonian Ayışığı
9mm, 25mm GSO Plossl, 2x GSO Barlow
Celestron Ay Filtresi
8'' f6,5 Dobsonian Ayışığı
9mm, 25mm GSO Plossl, 2x GSO Barlow
Celestron Ay Filtresi
- Koray Memmi
Açıkcası barn door hazırlamak oldukça kolay ancak esas problem malzeme temininde yaşanıyor. Benim yaptığım takip motorunun tasarımı Gary Seronik'ten. Kendisi Sky&Telescope dergisinin editörlerindenmiş. Proje detayları şurada:Ögetay Kayalı yazdı:Barndoor'un olayı biraz daha farklı. Zaten siz deneyerek çözmüşsünüz olayı sanırımFarklar ortada, verimli bir alet. Dar alanda ve ufuktan yüksekteki objelerde çok başarılı sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Yeni çekimler yaparsanız onları da görmek isterim.
http://www.garyseronik.com/?q=node/52
Ancak direkt bu linkten yapmaya çalışırsanız benim gibi baya uğraşırsınız zira dediğim gibi en büyük sıkıntı hazır malzeme bulamamak. Ama çıkma dişliler ile ve inch-metrik vida konularında hafiften uzmanlaşarak olayı çözdüm

Koray Memmi
- ilkertaskinoglu
- Forum Genel Yetkilisi
Tebrikler başarılı bir çalışma olmuş, bende detayları bekliyenlerdenim
- Ögetay Kayalı
- Forum Genel Yetkilisi
Haklısınız, en büyük sorunlardan birisi de dişliler. Şahsen yakın zamanda benim de ihtiyacım olacak fakat nasıl temin edebilirim hiç fikrim yok. Malzeme bulmak gerçekten sıkıntı. Paylaşımlarınızın devamını bekleyeceğim. İyi çalışmalar.
- Sedat Bilgebay
- Forum Genel Yetkilisi
- İlgi düzeyi: Meraklı
- Teşekkür etti: 13 kez
Surplusshed de her turlu disli ve daha pek cok malzemeyi son derece uygun fiyatlara bulabilirsiniz arkadaslar. Bu siteyi yakindan takip etmek gerek, cok enteresan malzemeler cikabiliyor.
Yine bir sirrimizi verdik rakiplere
Yanlis anlamayin cocuklar sizden bahsetmiyorum. Bu mesaji kendini bize rakip gorenler de okuyacak simdi 
Yine bir sirrimizi verdik rakiplere

Sedat
Lütfen bana özel mesaj atmayın, cevap veremiyorum.
Sorularınızı forumda ilgili başlık altında sorun.
Böylece herkes katkıda bulunabilir ve yararlanabilir.
Lütfen bana özel mesaj atmayın, cevap veremiyorum.
Sorularınızı forumda ilgili başlık altında sorun.
Böylece herkes katkıda bulunabilir ve yararlanabilir.
- Ögetay Kayalı
- Forum Genel Yetkilisi
Çok işime yarayacak Sedat abi teşekkürlerSedat Bilgebay yazdı:Surplusshed de her turlu disli ve daha pek cok malzemeyi son derece uygun fiyatlara bulabilirsiniz arkadaslar. Bu siteyi yakindan takip etmek gerek, cok enteresan malzemeler cikabiliyor.
Yine bir sirrimizi verdik rakiplereYanlis anlamayin cocuklar sizden ahsetmiyorum. Bu mesaji kendini bize rakip gorenler de okuyacak simdi

- Koray Memmi
Ooo çok teşekkürler, bu site cennet gibiSedat Bilgebay yazdı:Surplusshed de her turlu disli ve daha pek cok malzemeyi son derece uygun fiyatlara bulabilirsiniz arkadaslar. Bu siteyi yakindan takip etmek gerek, cok enteresan malzemeler cikabiliyor.
Yine bir sirrimizi verdik rakiplereYanlis anlamayin cocuklar sizden ahsetmiyorum. Bu mesaji kendini bize rakip gorenler de okuyacak simdi

Koray Memmi
- ilkertaskinoglu
- Forum Genel Yetkilisi
Genelde barn door kullanılırken 1 devir/dk elde etmek için dişli kullanıyorsunuz sanırım. Doğrudan 1 devir/dk 12v synchronimous motorlar iş görmezmi burda. Yaklaşık 40kg/cm tork üretiyor ki yeterli olur gibi.
Bide 4 tip barn door dizaynı var. Klasik V tipi olan tip 1. Komplike olmaya başladıkça tip 4 e kadar gidiyor ve pozlama süresi uzadikça sapma oranı azalıyor yüksek tiplerde. Siz hangisini kullandınız ?
Bide 4 tip barn door dizaynı var. Klasik V tipi olan tip 1. Komplike olmaya başladıkça tip 4 e kadar gidiyor ve pozlama süresi uzadikça sapma oranı azalıyor yüksek tiplerde. Siz hangisini kullandınız ?
- Metin Azeri
Sedat Bilgebay yazdı:Surplusshed de her turlu disli ve daha pek cok malzemeyi son derece uygun fiyatlara bulabilirsiniz arkadaslar. Bu siteyi yakindan takip etmek gerek, cok enteresan malzemeler cikabiliyor.
Sedat bey gercekten cok farkli ve enteresan urunler var

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir