Sürekli bir şeyler araştırıp buluyorum ve bunları sizlerle paylaşmadan kullanmaya gönlüm razı olmuyor. Bu konu da yine sizlerle paylaşmam gereken önemli bir konu. Fotoğraf çekimlerinde pil kullandığımız zaman iki şey oluyor:
1- pil ne zaman bitecek de çekimlerimiz yarım kalacak diye kalp çarpıntısı çekiyoruz. Örneğin kar, kıyamet dememişiz Davraz'a çıkmışız, epey uğraşıp Atlası kurmuşuz, kutup ayarı falan derken bir de bakıyoruz pilin önemli bir kısmı tükenmiş...biraz çekim yapıp kös kös dönmek insana ağır gelir gerçekten.
2- Kameranın içindeki pil, bir yandan kameraya can verirken bir yandan da ısı üretiyor ve bu da çekimlerimizde gürültünün artmasına neden oluyor.
İşte bu sorunların çözümüne yönelik basit ve ucuz bir çözüm için gerekli parçaları aşağıda görebilirsiniz. Bu örnek çalışmayı Canon 550D için yaptım ama diğer bütün modeller için yapmak mümkün.
1- Canon DC Coupler - Pile benzeyen ama sadece kablodan gelen akımı kameraya aktarmaya yarayan bir adaptör bu

http://www.amazon.com/DR-E8-Coupler-Dum ... rid_pt_0_1
2- 12V-7.5V DC-DC voltaj düşürücü - Bunun giriş kısmına 12V akım verdiğinizde diğer taraftan 7.5V akım alıyorsunuz. Canon 550D 220V adaptörünün verdiği akımı ölçtüğümde 7.4V verdiğini görüyorum. Pilin üstünde ise 7.2V yazıyor. Dolayısıyla bu voltaj düşürücü ideal olacak.
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dl ... 542wt_1247
3- 1 numaralı parçaya uygun bir konnektör/jak ve kablo - bunu kendiniz yapmak ya da bir elektrikçiye yaptırmak durumundasınız. Dikkat edilecek husus pozitif olarak jakın orta kısmını kullanmak olacak yani (+) ortada olacak.
Voltaj düşürücünüzün diğer ucunu da aküye bağladınız mı işlem tamamdır. Yalnız burada en önemli husus ters kutup bağlantısı yapmamak olacak. Ters bağlandığında ne oluyor onu bilmiyorum. Bir şey olmayabilir veya kameranız yanabilir. Bu adaptörü ters kutup bağlantısı yapamayacağınız bir sistemle aküye bağlamalısınız. Ben böyle bir sistem kurdum, yakında fotoğraflarını çekip o sistemi de ayrı bir başlık altında paylaşacağım.
Mevcut riskinden dolayı bu işin sorumluluğunun tamamen kullanıcının kendisine ait olduğunu söylemek istiyorum. Yanlış bağlantı yapar da kameranızı yakarsanız beni suçlamayın lütfen.
Selamlar