Bir şeyi merak ediyorum da,
astrofotoğrafçılık için canon öneriliyor.Peki;
*soru1:300d,350d,400d model olarak her biri,bir öncekinden sonra çıkan ve bir öncekinden daha fazla yeteneği olan modeller değil mi?(20d,30d,40d gibi...)
*soru2:başlangıç için bir makine almayı düşünüyorum.Son çıkan modellerden olması sanırım yararıma olur(değil mi?).Dolayısıyla fiyat ve model karşılaştırması yaptığımda son çıkan ürünlerden 2si 400d ve 40d arasında kalıyorum,fakat fiyat olarak baktığımda aralarında 1000ytl den daha fazla fiyat oynadığını görüyorum.Asıl sormak istediğim;
1-)ikisi arasındaki bu fiyat farkının sebebi (terimsiz ve basit bir anlatım ile

)nedir?
2-)Başlangıç için basit bir modelle mi başlamalı yoksa daha fazla sabredip ve de para biriktirip daha iyi bir model mi almalı?(öğrenci harçlığıyla da ne kadar biriktirilebilirse artık

)
Not:Asıl amacım astrofotoğrafçılık.Ama yerde de verimli bir şekilde kullanabilmek önemli.
Not2:Ah şu fiyatlar neden bu kadar astronomik olmak zorunda sanki.daha teleskop için de para lazım
işte hayallerimiz değil mi bizi hayata bağlayan
teşekkürler...
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”
C.S. Lewis
Dürbün:10*50 Celestron,Teleskop:GSO 150mm Newtonian,Fotoğraf makinesi:Canon EOS 1000D