Popular Science Türkiye
- Özgür Çelik
- İlgi düzeyi: Merak
- Teşekkür etti: 0
- İletişim:
Popular Science Türkiye
Sonunda ünlü bilim dergisi Türkiye'de de çıkmaya başladı. Meraklıları için çok güzel bir haber yalnız ilk sayısı bende biraz hayal kırıklığı yarattı. Seçilen konular pek çarpıcı değil, ayrıca metinlerin çeviri olduğu o kadar hissediliyor ki okurken İngilizce cümleler gözümün önüne geliyor. Var mı okuyan acaba? Siz neler düşünüyorsunuz?
The Truth is Out There
- Ögetay Kayalı
- Forum Genel Yetkilisi
Ben aldım, beğendim açıkçası. Bence dergi düzeni ile ilgili iyileştirmeler yapılırsa ve başlıklar daha ilgi çekici ifadelerle değiştirilirse harika bir dergi olur.
Çeviri konusunda ise, demin de dediğim gibi başlıkların ilgi çekici hale getirilmesi ile benzr. Biraz kasılmış ve sınırlandırılmış metinler gibi duruyorlar. Bu yüzden aradaki fark dediğiniz gibi hemen anlaşılıyor. Biraz özgünlük kazanıp, rahat ve özentisiz bir dille yazılması lazım.
Ayrıca akıllı telefonlar için olan, derginin sayfalarından video izleme özelliğini de faydalı buldum.
Çeviri konusunda ise, demin de dediğim gibi başlıkların ilgi çekici hale getirilmesi ile benzr. Biraz kasılmış ve sınırlandırılmış metinler gibi duruyorlar. Bu yüzden aradaki fark dediğiniz gibi hemen anlaşılıyor. Biraz özgünlük kazanıp, rahat ve özentisiz bir dille yazılması lazım.
Ayrıca akıllı telefonlar için olan, derginin sayfalarından video izleme özelliğini de faydalı buldum.
Rasyonalist kurucu, editör ve yazar. https://rasyonalist.org
- Özgür Çelik
- İletişim:
İlk sayı acemiliği diyelim
Eminim gelecek sayılar daha başarılı olacaktır.

The Truth is Out There
- Ahmett Yılmaz
Bende almıştım Nisan sayısını. Hoş diyebilirim. Çok da ahım şahım bir düzen olduğu söylenemez tabi 

Celestron Astromaster 130EQ
- ibrahim Cengiz
- İlgi düzeyi: Hobi
Bende aldım hoş fakat çok tatmin edici değil.
We Are Only StarDust
Konus 20x80
Konus 20x80
- Ferhat Pınar
- İlgi düzeyi: Hobi
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir