Celstron 127SLT nin gotosuna herşeyi yazmama rağmen hiçbir şekilde istediğim yere dönmüyor
-
- İlgi düzeyi: Amatör Gökbilimci
- Teşekkür etti: 0
Celstron 127SLT nin gotosuna herşeyi yazmama rağmen hiçbir şekilde istediğim yere dönmüyor
Arkadaşlar ben yaklaşık 6 ay önce 127SLT Aldım Ama ne yazıkki istediğim görüntüleri ve goto kumandasına her şeyi doğru yazmama ve dönmesine rağmen yannış yere dönüyor ve baktığımda böyle görüntüler elde edemiyorum cevaplarsanız çok sevinirim
-
- Forum Genel Yetkilisi
- İlgi düzeyi: Amatör
Öncelikle tam olarak neye bakmak istediğinizi, ya da teleskobu hangi cisme odaklamaya çalıştığınızı öğrenebilir miyim?
Dünyanın kalabalığında boğulan her insan, eninde sonunda bir gün başını kaldırıp, uçsuz bucaksız uzayı fark edecek ve bir daha asla o kalabalığın içine geri dönemeyecektir.
- Ethem Derman
GoTo sistemlerde iki önemli ayar var, istediğin yere gitmek için. Birincisi bulunduğun yerin enlem ve boylamını gireceksiniz. İkincisi saati ve zone'u doğru gireceksiniz. Şu anda ülkemizde zone=+3. Sevgilerimle...
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 118 misafir